(Recepta: Filet de porc amb curri)
(Viquipèdia i altres articles)
La paraula curri deriva de la paraula Kari en idioma tamil que és una llengua del sud de l'Índia. Sembla que els portuguesos, a mitjan segle XVI, varen ser els primers occidentals a conèixer aquests tipus de preparacions que, en portuguès, s'anomenaren caril. D'aquesta paraula, prové el mot anglès curry.
De fet sembla confús l'origen de la recepta. La paraula Kari significa salsa i no correspon al curri que ara menjam. Pareix que foren els anglesos que per interès més comercial que cultural popularitzaren el mot curry i n'homogeneïtzaren el contingut quan originàriament corresponia a salses molt diverses.
De fet, actualment, a moltes poblacions angleses els restaurants dediquen dies de la setmana a elaborar-ne de diferents.
De fet, actualment, a moltes poblacions angleses els restaurants dediquen dies de la setmana a elaborar-ne de diferents.
A cap casa particular de l'Índia no elaboren cap recepta amb aquest nom. Per elaborar les seves receptes de salses trien algunes de les espècies que existeixen i que varien segons la preparació.
De totes maneres és un fet que des d'aquí sí que ens referim a una combinació quan utilitzam el mot curri.
Es pot dir que conté generalment: mostassa, coriandre, cardamom (verd i negre), comí, canyella, cúrcuma, gingebre, pebrot, pebre negre, fonoll, fenigrec, pebre de Java, clavell d'espècia, all, ceba, sal, etc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada