Pàgines

ÍNDEX

diumenge, 21 d’agost del 2016

Confitura /Melmelada


* Diferència

Tenc la impressió que la discussió entre confitura i melmelada comença en el moment de la comercialització. 
A Mallorca, almenys, sempre hem sentit a dir que algú fa confitura (d'albercoc, de melicotó, de pruna, de cabell d'àngel...) i no melmelada.
Confitura és un derivat del verb confir (confeccionar amb diversos ingredients) que procedeix del llatí conficere. (DCVB)
Melmelada és un derivat del llatí melimelum, que significava poma dolça. (DCVB)
Ambdós mots són correctes
















En alguns articles la diferència entre confitura i melmelada es basa en la forma en què es cou la fruita, triturada en el primer cas i en trossos en el segon.
Fins i tot  la Legislació europea ha fixat  melmelada per  a la conserva amb cítrics i confitura per a la de les  altres fruites.
Trescant per receptes i articles la realitat és que s'usen els dos termes  en qualsevol cas segons el costum. Diria que funcionen com sinònims.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada