M'han calgut tres vegades per decidir definitivament com ha de ser aquesta coca. La primera va ser improvisada quant a quantitats dels ingredients i va ser bona. Quan la vaig tornar a fer va resultar massa humida i amb la base poc cruixent, a causa de massa ceba. Aquesta tercera vegada ha resultat, al nostre parer, al seu punt. Ha estat cruixent i no s'ha afluixada amb el pas de les hores.
(Per a la pasta)
150 ml d'aigua
100 ml (més o menys)d'oli d'oliva
La farina fluixa que es begui ( 300 g més o menys)
Una culleradeta de postres rasa de llevadura en pols
Variació (Blog Bojos per la cuina http://www.bojosperlacuina.com/seccions/receptes/coca-de-trempo-facil-i-rapida/ )
100g d'oli d'oliva
130g de cervesa
370g de farina
Un pensament de sal
(Per al farciment)
Dues albergínies
Dues tomàtigues
Mitja ceba (si és molt grossa un quart)
Una bolla de mozzarella fresca (en aquest cas de búfala, però pot ser de vaca)
Deu filets d'anxova
Sal i pebre
Oli d'oliva
Procediment:
Feim la pasta com la de qualsevol coca (Aigua un poc teba, llevadura, oli i farina fins que no s'aferri gens a les mans però que sigui fluixa). La deixam reposar mentre preparam la resta d'ingredients.
Si feim la recepta amb la cervesa no cal esperar.
Encenem el forn a 180º.
Tallam les albergínies en rodanxes primes. Podem pelar-les o no. Les posam en aigua i sal.
Pelam i tallam en rodanxes també rodones i primes les tomàtigues, les salam i les posam en una palangana o plat gros perquè degotin.
Tallam a la juliana la ceba que salam dins un colador.
Feim trossets de la mozzarella.
Treim els filets d'anxova de l'oli i els dividim en dos per llarg.
En treure les albergínies de l'aigua les eixugam un poc. Podríem fregir-les, torrar-les en una planxa o, com en aquest cas, coure-les al forn damunt un paper sulfuritzat. Es tracta que s'entendreixin no que siguin ben cuites. Amb quinze minuts serà suficient. Quan les treim deixam el forn encès i a 200º.
Preparam la llauna per a la coca untada d'un poc d'oli i enfarinolada. També ho podem fer amb paper de forn en lloc d'untar-la.
Una culleradeta de postres rasa de llevadura en pols
Variació (Blog Bojos per la cuina http://www.bojosperlacuina.com/seccions/receptes/coca-de-trempo-facil-i-rapida/ )
100g d'oli d'oliva
130g de cervesa
370g de farina
Un pensament de sal
(Per al farciment)
Dues albergínies
Dues tomàtigues
Mitja ceba (si és molt grossa un quart)
Una bolla de mozzarella fresca (en aquest cas de búfala, però pot ser de vaca)
Deu filets d'anxova
Sal i pebre
Oli d'oliva
Procediment:
Feim la pasta com la de qualsevol coca (Aigua un poc teba, llevadura, oli i farina fins que no s'aferri gens a les mans però que sigui fluixa). La deixam reposar mentre preparam la resta d'ingredients.
Si feim la recepta amb la cervesa no cal esperar.
Encenem el forn a 180º.
Pelam i tallam en rodanxes també rodones i primes les tomàtigues, les salam i les posam en una palangana o plat gros perquè degotin.
Tallam a la juliana la ceba que salam dins un colador.
Feim trossets de la mozzarella.
Treim els filets d'anxova de l'oli i els dividim en dos per llarg.
En treure les albergínies de l'aigua les eixugam un poc. Podríem fregir-les, torrar-les en una planxa o, com en aquest cas, coure-les al forn damunt un paper sulfuritzat. Es tracta que s'entendreixin no que siguin ben cuites. Amb quinze minuts serà suficient. Quan les treim deixam el forn encès i a 200º.
Actualment ho feim amb paper damunt la llauna prèviament encalentida amb el forn.
Hi estiram la pasta que quedi d'una manera regular i prima. Si, com en aquesta coca, la llauna no té voreres ens anirà molt bé l'aprimador.
La posam dos minuts al forn perquè s'eixugui i no resulti crua a l'interior. La treim. Amb un guant premem la ceba a fi que amolli tot el suc i l'escampam regularment per tota la pasta. N'hi ha d'haver poca.
Cobrim la pasta calenta dels trossos d'albergínies i les tallades de tomàtiga, fent-ne files i repartim els trossets de mozzarella pels costats.
En diagonal en els dos sentits posam els filets d'anxova.
Escampam un poc de pebre per tota la coca i un rajolí d'oli.
Baixam el forn a 180º i l'enfornam a la part mitjana, uns 40 minuts.
Si ho trobam necessari, depenent de forn i de la llauna, els darrers 10 minuts la podem col·locar a una part més baixa del forn perquè la base sigui més cruixent. Jo ho he fet així.

Podem fer-ne una altra versió, que també ha estat bona amb un poc de julivert al damunt abans de coure-la.
Enllaços:
CURIOSITATS (Sobre l'anxova)
CURIOSITATS (Sobre les tècniques de tallar aliments)
Hi estiram la pasta que quedi d'una manera regular i prima. Si, com en aquesta coca, la llauna no té voreres ens anirà molt bé l'aprimador.
La posam dos minuts al forn perquè s'eixugui i no resulti crua a l'interior. La treim. Amb un guant premem la ceba a fi que amolli tot el suc i l'escampam regularment per tota la pasta. N'hi ha d'haver poca.
Cobrim la pasta calenta dels trossos d'albergínies i les tallades de tomàtiga, fent-ne files i repartim els trossets de mozzarella pels costats.
En diagonal en els dos sentits posam els filets d'anxova.
Escampam un poc de pebre per tota la coca i un rajolí d'oli.
Baixam el forn a 180º i l'enfornam a la part mitjana, uns 40 minuts.
Si ho trobam necessari, depenent de forn i de la llauna, els darrers 10 minuts la podem col·locar a una part més baixa del forn perquè la base sigui més cruixent. Jo ho he fet així.

Enllaços:
CURIOSITATS (Sobre l'anxova)
CURIOSITATS (Sobre les tècniques de tallar aliments)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada