Hi ha moltes receptes d'esqueixada amb algunes variants. Aquesta és més o menys clàssica però amb el bacallà congelat. Sé cert que amb bacallà sec és més autèncica però resulta difícil encertar el punt de dessalat i a més de vegades en trob la textura filosa.
Ingredients:
300 g de bacallà (en aquest cas descongelat i al punt de sal)
Dues tomàtigues
Dues cebes (si són grosses una és suficient)
Un pebre tendre (a l'estiu) o verd italià (a l'hivern)
Mig pebre vermell
Mig pebre groc
Dos ous bullits
Una dotzena d'olives negres
Sal, pebre
Oli d'oliva
Vinagre
Procediment:
Posam el bacallà a descongelar el vespre abans en un colador a la gelera.
Els posam dins un bol amb oli d'oliva i hi estarà mentre preparam la resta d'ingredients. Aquesta acció no és imprescidible però m'hi he acostumat en aquesta recepta i he de dir que el bacallà s'amoroseix, és a dir se suavitza tant de gust com de textura, ja que el menjarem cru.
Com dèiem, preparam la resta d'ingredients: pelam, netejam de llavors i tallam les tomàtigues, pelam i tallam les cebes i netejam i tallam els pebres. Ha de ser trossos mitjancers.
Preparam l'esqueixada.
Posam en una palangana plana la tomàtiga, la ceba i el pebre. Ho salam un poc.
Hi afegim el bacallà degotat de l'oli.
Feim una vinagreta amb un poc d'oli, dues cullerades de vinagre i un poc de pebre. No hi posam gaire oli perquè el bacallà ja en té. Ha de ser pujada de vinagre.
L'escampam ben repartida per damunt els ingredients i ho remenam un poc.
Finalment hi repartim trossos d'ou bullit i les olives negres.
Feim una vinagreta amb un poc d'oli, dues cullerades de vinagre i un poc de pebre. No hi posam gaire oli perquè el bacallà ja en té. Ha de ser pujada de vinagre.
L'escampam ben repartida per damunt els ingredients i ho remenam un poc.
Finalment hi repartim trossos d'ou bullit i les olives negres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada