Pàgines

ÍNDEX

dilluns, 29 d’agost del 2016

Bacallà esqueixat


Hi ha moltes receptes d'esqueixada amb algunes variants. Aquesta és més o menys clàssica però amb el bacallà congelat.  Sé cert que amb bacallà sec és més autèncica però resulta  difícil encertar el punt de dessalat i a més de vegades en trob la textura filosa.


Ingredients:

300 g de bacallà (en aquest cas descongelat i al punt de sal)
Dues tomàtigues
Dues cebes (si són grosses una és suficient)
Un pebre tendre (a l'estiu) o verd italià (a l'hivern)
Mig pebre vermell
Mig pebre groc
Dos ous bullits
Una dotzena d'olives negres
Sal, pebre
Oli d'oliva
Vinagre

Procediment:

Posam el bacallà a descongelar el vespre abans en un colador a la gelera.
Al matí següent començam bullint dos ous perquè siguin freds a l'hora d'incorporar-los al plat.




Rentam el bacallà, l'eixugam i en llevam la pell.


Amb l'ajuda d'un ganivet o amb les mans esqueixam el bacallà. No han de ser trossos massa petits.


Els posam dins un bol amb oli d'oliva i hi estarà mentre preparam la resta d'ingredients. Aquesta acció no és imprescidible però m'hi he acostumat en aquesta recepta i he de dir que el bacallà s'amoroseix, és a dir se suavitza tant de gust com de textura, ja que el menjarem cru.



Com dèiem, preparam la resta d'ingredients: pelam, netejam de llavors i tallam les tomàtigues, pelam i tallam les cebes i netejam i tallam els pebres. Ha de ser trossos mitjancers.


Preparam l'esqueixada.
Posam en una palangana plana la tomàtiga, la ceba i el pebre. Ho salam un poc. 
Hi afegim el bacallà degotat de l'oli.



Feim una vinagreta amb un poc d'oli, dues cullerades de vinagre i un poc de pebre. No hi posam gaire oli perquè el bacallà ja en té. Ha de ser pujada de vinagre.
L'escampam ben repartida per damunt els ingredients i ho remenam un poc.
Finalment hi repartim trossos d'ou bullit i les olives negres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada