Pàgines

ÍNDEX

diumenge, 12 de juny del 2016

Tempura de verdures



La verdura   de qualsevol temporada, a part de crua,  admet moltes variacions. És molt sana al vapor, saltejada amb poc oli, torrada, al forn... De vegades, però, ve de gust acaramullar un parell, mallorquí, de calories i arrebossar-la. Les carxofes,  la col-i-flor, el carabassó, l'albergínia...salpebrats, passats per ou i galleta picada o pa rallat  i fregits són boníssims sols o  acompanyant un plat més consistent.

Fa temps que a restaurants i a receptaris en trobam la variant més sofisticada anomenada tempura. Té una textura cruixent i no fa aquella capa de l'arrebossat que de vegades, sobretot al restaurants, no és agradable.

Després de llegir diferents receptes de tempura avui m'he  decidit a fer-hi unes verdures que tenia.
Tot i que la paraula i el procediment tenen un origen antic, no  apareix citat així a cap dels receptaris tradicionals. Sí que m'ha fet relacionar-los amb una manera molt popular de fregir aguns ingredients a Mallorca o almenys a Felanitx. És allò que anomenam amb pasteta (pop amb pasteta, per exemple) que consisteix en una pasta d'aigua i farina amb les variants amb ou o llevadura.

Només n'he sabut trobar una referència a la següent adreça:

M'he decidit per la fórmula amb ou i sense llevadura. He tengut en compte algunes recomanacions: tallar les verdures primetes i escaldar uns minuts segons quines verdures.

Ingredients:

Per a la tempura:
Quatre cullerades de farina
Un tassó d'aigua molt freda amb gel
Un ou
Sal i pebre

Verdures:

Mig pebre vermell
Mig carabassó
Mitja albergínia
Mitja dotzena d'espàrecs verds
Un pastanagó

Procediment:

Tallam les verdures, llargues i primes.
Escaldam uns minuts ( entre 5 i 7) els espàrecs, el pastanagó i l'albergínia.



Els deixam refredar.
Mesclam els ingredients de la pasta.


Posam bastant d'oli en una pella amb una certa fondària. Ha de ser ben calent.
Remullam les verdures per grups amb la pasta i les anam fregint. No n'hi ha d'haver massa a cada pellada. Uns 4 minuts, si l'oli és calent, són suficients.



Treim les verdures i les deixam degotar en un paper de cuina que haurem de canviar un parell de vegades.

Puc dir que encara que han sortit molt bones i més o menys ben fetes, per ser la primera vegada,   en haver-ne de tornar fer suprimiré o substituiré l'albergínia que ha estat l'unica verdura que ha esquitxat en fregir-la.

Enllaços:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada