Hi ha receptes que atreuen per originals, per laborioses o per molts d'altres motius segons les preferències i moltes vegades són plats de diumenge o de festes o d'estiu o d'excepció...
El tàrtar, tant de peix com de carn, és una d'aquestes que sembla indicada per a poques ocasions. No agraden a tothom el peix o la carn crua. I en canvi a ca nostra ha esdevingut un plat bastant corrent. De tant en tant compr lloms o cues de salmó fresc sense espines i com que sempre solem tenir els ingredients que calen, decidim fer-ne el vespre anterior, just el temps necessari per descongelar el peix a la gelera . Ens agrada molt i ens va bé tant a l'estiu com a l'hivern.
Ingredients:
(Dues racions)
300 grams de salmó nets de pell i d'espines, prèviament congelat i un dia abans descongelat a la gelera
Mig alvocat
Dues cullerades rases de ceba tendra
Un cogombre grosset envinagrat agredolç
Dues cullerades rases de tàperes
Una cullerada de salsa Perrins
Una cullerada de mostassa (a l'estragó)
Una cullerada d'oli
Sal, pebre
Suc de mitja llimona
Procediment:
Hem de tallar amb un ganivet tots el ingredients a trossets petits.
Quan ja tenim el salmó descongelat en feim filets prims i després talls petits amb ganivet. No ha de ser pasta de salmó.
Podem tenir tots els ingredients preparats una estona abans i reservats a la gelera.
Just abans de consumir el plat mesclam en un bol tots els ingredients i els barrejam lleugerament.
Si disposam d'un cilindre per donar-li forma podem servir cada plat per separat, però no és necessari i cada comensal pot agafar-ne la porció que vulgui.
La millor manera de menjar-ho és amb pa torrat i mantega.
Ho podem acompanyar d'una ensalada senzilla o com en aquest cas de Tempura de verdures.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada