És una recepta d'aquelles que fa anys que faig i que no sé ben bé d'on l'he treta. Crec que és una improvisació a partir de la nostra atracció per la salsa de tomàtiga i l'interès per reduir calories (PC)
Es pot fer la mateixa recepta amb més oli i formatge més greixós. Naturalment és més suculent.
Ingredients:
450 grams de filets de pit de pollastre (10)
400 mililitres de tomàtiga capolada
120 grams de formatge de fondre o de gratinar de poc greix (8)
Un all
Orenga i alfabeguera seca
Una cullerada d'oli (2'5)
Sal i pebre
(Per a 4 persones: 5 punts per ració)
Procediment:
Demanam a la carnissera que faci els filets del pit de pollastre molt fins o els hi feim nosaltres.
Salpebram la carn.
Encenem el forn a 180 graus.
Tenim la tomàtiga capolada i ben degotada i la trempam amb un poc de sal, pebre, orenga, alfabeguera i la cullerada d'oli. Hi tallam un all a trossos petits. Ho remenam tot.
Posam dins una rostidora grossa - perquè hi han de caber el filets sense sobreposar-ses- un poc de salsa de tomàtiga com a base. Hi col·locam un al costat de l'altre els filets de carn i hi escampam la resta de la salsa de tomàtiga.
Enfornam la rostidora. Hi ha d'estar tres quarts d'hora més o menys.
En aquest moment en què la tomàtiga i la carn ja són gairebé cuites, ho treim i si ha deixat anar un poc d'aigua -entre la salsa i la mateixa carn és probable-la treim.
Hi posam el formatge i ho deixam al forn quinze minuts més.
En qualque ocasió també hi hem posat el formatge a la primera cocció, sobretot si és ratllat. No ha anat malament.
Aquest plat, precedit d'una crema i acompanyat d'una ensalada, per exemple, pot sevir per a 4 persones.
Ellaços:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada