Pàgines

ÍNDEX

divendres, 10 de juny del 2016

Filets de pollastre al forn amb tomàtiga i formatge (PC)



És una recepta d'aquelles que fa anys que faig i que no sé ben bé d'on l'he treta. Crec que és una improvisació a partir de la nostra atracció per la salsa de tomàtiga i l'interès per reduir calories (PC)
Es pot fer la mateixa recepta amb més oli i formatge més greixós. Naturalment és més suculent.

Ingredients:

450 grams de filets de pit de pollastre (10)
400 mililitres de tomàtiga capolada
120 grams de formatge de fondre o de gratinar de poc greix (8)
Un all
Orenga i  alfabeguera seca
Una cullerada d'oli (2'5)
Sal i pebre

(Per a 4 persones: 5 punts per ració)

Procediment:

Demanam a la carnissera que faci els filets del pit de pollastre molt fins o els hi feim nosaltres.
Salpebram la carn.
Encenem el forn a 180 graus.
Tenim la tomàtiga capolada i ben degotada i la trempam amb un poc de sal, pebre, orenga, alfabeguera i la cullerada d'oli. Hi tallam un all a trossos petits.  Ho remenam tot.
Posam dins una rostidora grossa - perquè hi han de caber el filets sense sobreposar-ses- un poc de salsa de tomàtiga com a base. Hi col·locam un al costat de l'altre els filets de carn i hi escampam  la resta de la salsa de tomàtiga. 


Enfornam la rostidora. Hi ha d'estar tres quarts d'hora més o menys.  

En aquest moment en què la tomàtiga i la carn ja són gairebé cuites, ho treim i si ha deixat anar un poc d'aigua -entre la salsa i la mateixa carn és probable-la treim. 




Hi posam el formatge i ho deixam al forn quinze minuts més. 





En qualque ocasió també hi hem posat el formatge a la primera cocció, sobretot si és ratllat. No ha anat malament.





Si trobam que necessita secar un poc més al final pujam un poc la temperatura.



Aquest plat, precedit d'una crema i acompanyat d'una ensalada, per exemple, pot sevir per a 4 persones.

Ellaços:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada