Aquests carabassons no tenen res gaire original però són producte d'utilitzar sobres de la gelera, per això bé poden tenir altres ingredients similars. El cuixot pot ser salat, hi podem posar tonyina, trossets de pebre torrat i altres verdures. La condició és que tenguin poques calories (PC) perquè formen part d'aquell règim de punts que de vegades va bé per perdre un poc de pes sense grans sacrificis. Això sí, calculadora en mà i regles de tres. Els números entre parèntesi al costat dels ingredients n'indiquen els punts.
Ingredients:
4
carabassons no gaire grossos (*)
100
g de cuixot dolç natural (2 p)
2
tomàtigues grossetes
8
olives farcides (2 p)
16
tàperes
50
g de variació de formatges rallats (4)
8
filets d'anxoves (1)
sal
i pebre
3
culleradetes de cafè d'oli (3)
Una
cullerada d'orenga
Per
si qualcú fa la dieta de punts, aquest plat suma 12 punts. És a dir
1'5 punts per meitat.
Naturalment
s'hi pot afegir un poc d'oli i un poc de formatge. Seran més
gustosos.
(*
En general triam carabassons tipus mallorquins, blancs i gruixats,
però per a aquesta recepta he preferit utilitzar els verds més
prims i llargs perquè la forma i la textura són més fàcils de
treballar)
Procediment:
Rentam
els carabassons i els xapam. Els col·locam en una vaporera. Si els
bullim amb aigua n'agafen molta i són molt difícils de fer degotar i
fer-la perdre.
Mentrestant
preparam el farciment:
Pelam
i capolam les tomàtigues.
Tallam
a trossets petits les olives, les tàperes i el cuixot.
Quan
els carabassons són cuits, els treim i els deixam refredar uns
minutets. És el moment d'encendre el forn a 180 º.
Amb
una cullera buidam la polpa dels carabassons i la capolam un poc. La deixam degotar un minut en un colador. Posam les
barquetes dels carabassons dins una rostidora. Mescalm la polpa amb
les olives, les tàperes i el cuixot i una tercera part de la
tomàtiga.
Ho
salpebram, hi posam 2 culleradetes d'oli i la meitat de l'orenga. Ho
remenam.
Farcim
els carabassons. Els cobrim de la resta de la tomàtiga trempada amb
sal, pebre i la resta d'orenga i d'oli. Damunt cada meitat de
carabassó posam formatge i un filet d'anxova en tres trossos.
Els
enfornam i a mitja cocció en treim l'aigua que hagin fet. (Jo tomb
un poc la rostidora i amb un paper de cuina absorbesc el suc sobrant.
Així no hi ha perill d'espenyar els carabassons).
Continuam
la cocció que durarà en total una hora.
Encara
que seran humits, no tenen salsa i es poden acompanyar molt bé amb
una ensalada.
Acabarà
així sent un plat molt adequat per a una dieta per perdre greixos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada