Pàgines

ÍNDEX

dimecres, 18 de maig del 2016

Sobre les faves

( Recepta: Fava parada)
 

 *Beneficis o perjuducis

Les faves  resulten  molt beneficioses per a la salut. Contenen substàncies  que ajuden a combatre el colesterol i la hipertensió. Però no sempre  ha estat entès així.  Els sacerdots i les classes altes de l’antic Egipte no en menjaven i els deixebles de Pitàgores en tenien prohibit el consum. Aquests prejudicis podrien ésser relacionats amb el coneixement del favisme, una malaltia hereditària deguda, en part,  a la ingestió de faves o a la inhalació de pol·len de la planta (enciclopèdia.cat) Pareix que aquesta malaltia està relacionada amb les faves tendres no seques. El següent article pot aclarir-ne algun dubte: Centre d'estudis gastronòmics Menorca




*Origen

Les faves pertanyen a un món molt antic. Són originàries d'Àsia des de fa molts de mils d'anys.
En concret, la fava parada va arribar  a Mallorca amb la cultura musulmana, cuinada amb carn de xot, segons l'historiador Guillem Rosselló (Això és mel- IB3- 16/05/16). Però    alguns articulistes com el gastrònom Bep Al·lès (arabalears) afirmen que és realment un plat d'origen jueu.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada