( Recepta: Fava parada)
*Beneficis o perjuducis
Les faves resulten molt beneficioses per a la salut. Contenen substàncies que ajuden a combatre el colesterol i la hipertensió. Però no sempre ha estat entès així. Els sacerdots i les classes altes de l’antic Egipte no en menjaven i els deixebles de Pitàgores en tenien prohibit el consum. Aquests prejudicis podrien ésser relacionats amb el coneixement del favisme, una malaltia hereditària deguda, en part, a la ingestió de faves o a la inhalació de pol·len de la planta (enciclopèdia.cat) Pareix que aquesta malaltia està relacionada amb les faves tendres no seques. El següent article pot aclarir-ne algun dubte: Centre d'estudis gastronòmics Menorca
*Beneficis o perjuducis
Les faves resulten molt beneficioses per a la salut. Contenen substàncies que ajuden a combatre el colesterol i la hipertensió. Però no sempre ha estat entès així. Els sacerdots i les classes altes de l’antic Egipte no en menjaven i els deixebles de Pitàgores en tenien prohibit el consum. Aquests prejudicis podrien ésser relacionats amb el coneixement del favisme, una malaltia hereditària deguda, en part, a la ingestió de faves o a la inhalació de pol·len de la planta (enciclopèdia.cat) Pareix que aquesta malaltia està relacionada amb les faves tendres no seques. El següent article pot aclarir-ne algun dubte: Centre d'estudis gastronòmics Menorca
*Origen
Les faves pertanyen a un món molt antic. Són originàries d'Àsia des de fa molts de mils d'anys.
En concret, la fava parada va arribar a Mallorca amb la cultura musulmana, cuinada amb carn de xot, segons l'historiador Guillem Rosselló (Això és mel- IB3- 16/05/16). Però alguns articulistes com el gastrònom Bep Al·lès (arabalears) afirmen que és realment un plat d'origen jueu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada