Pàgines

ÍNDEX

diumenge, 22 de maig del 2016

Sobre l'allioli

(Recepta: Caragols cuinats)

*Origen 
 
L'origen de l'allioli no és clar però es troben salses similars a Roma i a Egipte.
És una salsa típica del Mediterrani occidental. 
A més de trobar-la a tots els Països Catalans, també forma part de la cuina d'Occitània ( Alhòli, Aiòli o Aïoli), d'Andalusia (Ajoaceite), d'Aragó ( Ajolio) i d'Itàlia, especialment de Sicília (Aioli). Actualment ha esdevingut internacional.

*Variants

La recepta tradicional és només amb  alls, sal i oli.  Certes variants hi afegeixen, un vermell d'ou o un ou sencer. Hi ha qui d'això, en diu simplement "allioli" i quI en diu "allioli d'ou" o fins i tot "maionesa amb all".
En algunes receptes tradicionals, com la dels caragols,   porta patata bullida o patata al caliu. 
També tenim referències d'allioli amb poma, codony, gínjol o pera.

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada