(Recepta: Caragols cuinats)
*Origen
L'origen de l'allioli no és clar però es troben salses similars a Roma i a Egipte.
*Origen
L'origen de l'allioli no és clar però es troben salses similars a Roma i a Egipte.
És una salsa típica del Mediterrani occidental.
A més de trobar-la a tots els Països Catalans, també forma part de la cuina d'Occitània ( Alhòli, Aiòli o Aïoli), d'Andalusia (Ajoaceite), d'Aragó ( Ajolio) i d'Itàlia, especialment de Sicília (Aioli). Actualment ha esdevingut internacional.
*Variants
*Variants
La recepta tradicional és només amb alls, sal i
oli. Certes variants hi
afegeixen, un vermell d'ou o un ou sencer. Hi ha qui
d'això, en diu simplement "allioli" i quI en diu "allioli
d'ou" o fins i tot "maionesa amb all".
En algunes receptes tradicionals, com la dels caragols, porta patata bullida o patata al caliu.
També tenim referències d'allioli amb poma, codony, gínjol o pera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada