Pàgines

ÍNDEX

dimecres, 4 de maig del 2016

Rubiol/Robiol

(Recepta: Rubiols)

Al DIEC (Diccionari Institut estudis Catalans) 
no apareix cap entrada com a ROBIOL i les úniques accepcions que hi apareixen són amb U i  fan  referència al plat dolç a un tipus de bolets. Al DCVB (Diccionari Català Valencià Balear) apareix com a opció principal la forma RUBIOL i només entre parèntesi, referint-se a algunes pronúncies, la forma amb o.

RUBIOL (o robiol) 



1. Bolet blanc per damunt i negrós per sota, comestible


2. Peça de pasta de farina fina, pastada amb oli, saïm i ou, doblegada en forma semicircular, farcida de carn, brossat o confitura .... És una menja típica de les festes de Pasqua.

3. adj. f. Dona fluixota, mancada d'activitat 


Convé, idò escriure RUBIOL, tal com ho deim a Felanitx.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada