El filet de porc és una peça molt apropiada per coure al forn. És una carn més melosa que segons quines peces de vedella i menys seca que el llom. Moltes vegades em criden l'atenció receptes amb llom i les adapt a aquest altre tipus de carn. Tractant-se de peces més petites, n'hem de preparar una major quantitat, el preu és un poc més elevat i la recepta pot resultar més laboriosa.
És el cas del plat d'avui: filet de porc a la sidra, farcit de pomes i prunes.
La sidra és una beguda popular a Astúries, feta a base de poma que, fora del seu context tradicional, no m'agrada gaire. En canvi com a ingredient per a aromatitzar i complementar rostits, resulta molt adequada i més en aquest cas que acompanya la poma.
La majoria de nosaltres la coneixem a través d'Astúries però es tracta d'una beguda, natural o gasificada, molt estesa per altres països: Alemanya, França, Itàlia, Escòcia, Anglaterra, Mèxic, Argentina i Nepal.
La majoria de nosaltres la coneixem a través d'Astúries però es tracta d'una beguda, natural o gasificada, molt estesa per altres països: Alemanya, França, Itàlia, Escòcia, Anglaterra, Mèxic, Argentina i Nepal.
Ingredients:
Dos filets de porc, nets de greix i grossets
(En aquest cas només he fet un filet i he adaptat les quantitats)
(En aquest cas només he fet un filet i he adaptat les quantitats)
3 pomes
16 prunes seques sense pinyol
Uns 250 ml de sidra (un tassó ple)
Un cullerot de ron dolç (tipus Negrita)
2 cullerades de mantega
Oli, sal i pebre
Procediment:
Encenem el forn.
Pelam i tallam les pomes a grells prims i els fregim amb la mantega.
Posam les prunes en un perol al foc amb aigua calenta i les deixam bullir un minut perquè resultin fluixes.
Mentre refreden els talls de poma, preparam la carn.
Feim dos talls de per llarg a cada filet, com si quedàs una pàgina enmig. Els salpebram per dins i per fora.
Omplim un dels costats amb talls de poma. En quedaran i els reservarem. Farcim l'altre costat amb les prunes.
Amb un cordó de cuina fermam els filets de manera que el farcit quedi ben protegit.
Col·locam la carn dins una rostidora amb un poc d'oli i l'enfornam a 180º durant uns quaranta minuts.
A mitja cocció, quan hagi agafat color, hi tiram la sidra. En esser cuita, sense apagar el forn, treim la rostidora i encalentim el ron. L'abocam damunt la carn i l'encenem (la flamejam).
Treim els filets i els deixam a part.
Posam la poma que havíem reservat dins el suc de la rostidora i la tornam al forn, a 200º, uns 5 minuts.
Mentrestant treim el fil i, si volem, feim talls de la carn per servir-la. Ho feim amb els trossos de poma al costat i el suc per damunt.
El puré de patata és un bon acompanyament per a aquest conjunt dolç i salat.
El puré de patata és un bon acompanyament per a aquest conjunt dolç i salat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada