Pàgines

ÍNDEX

diumenge, 22 de maig del 2016

Ensalada amb maduixes i parmesà

No sé ben bé d'on vaig treure aquesta ensalada. Potser d'un especial  Lecturas de cuina que comprava abans. L'únic que record és que la vaig fer per primera vegada quan vaig fer 50 anys, és a dir que en fa 10.  De totes maneres com que l'he feta moltes vegades, tant per a una taulada grossa com per a un bufet, trob que  bé pot formar part d'aquest blog.

És una de les receptes que confirma una vegada més que m'atreuen especialment els plats que combinen salat i dolç, com en aquest cas fulles, formatge i fruita.




Ingredients:

2 bosses de ruca 
1 bossa de canonges 
300 g de maduixes
120 g de formatge parmesà
3 cullerades de vinagre balsàmic
5 cullerades d'oli
sal i pebre 

Procediment:

Mesclam les dues verdures en una palangana plana.
Rentam i tallam a trossos no gaire petits, meitats o quarts, les maduixes  i els col·locam damunt les fulles.
Llescam  el formatge parmesà perquè en surtin trossets molt fins. Va bé fer-ho amb una mandolina. 
Els escampam per damunt tota l'ensalada.
Preparam la trempada: En un pot mesclam el vinagre, l'oli, la sal i el pebre i ben tapat el remenam bé.
Trempam l'ensalada just abans de servir-la.
És un complement molt refrescant i lleuger que complementa molt bé altres plats més potents.

Enllaços:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada