Pàgines

ÍNDEX

divendres, 18 de novembre del 2022

Pasta amb salmó fresc


Enguany, animada per una amiga, m'he decidit a fumar  salmó. Per això he comprat un tros gros de llom de salmó fresc. La peixatera me l'ha preparat desfent-lo en dos trossos i m'ha posat a part tota l'espina i costats. He recordat que en una altra ocasió em va recomanar utilitzar tota la polpa que queda aferrada a les espines per fer alguna recepta amb un procediment ben senzill. D'aquesta idea sorgeix la nostra recepta de pasta amb salmó.


Ingredients:

El salmó en trossets (en aquest cas de les espines)

300 g de pasta (en aquest cas fettuccine)

Mitja ceba grossa

Una cullerada d'anet sec

Sal, pebre

Oli d'oliva

Mig tassó de llet (uns 150 ml)


Procediment:

Posam aigua a encalentir. Quan encara no bull hi introduïm les espines amb la polpa de salmó i esperam uns dos minuts que canviïn de color. No s'han de coure.

En treure-les esperam un poc que refredin per poder tocar-les amb les mans.

En haver refredat resulta molt fàcil desferrar la polpa de les espines i la reservam.




Capolam la mitja ceba.

La sofregim amb un poc d'oli i en ser gairebé cuita hi afegim el salmó.

Salpebram la mescla i hi afegim l'anet.

Ho remenam i ja hi abocam la llet que ens ajudarà a lligar el conjunt. 

Esperam que es redueixi i apagam el foc.

A part bullim la pasta seguint les recomanacions del paquet.

Quan és cuita  la posam dins la salsa i la remenam.


Ja la podem servir.

Segons la nostra opinió és una recepta  molt bona. No és feixuga. És suau i molt gustosa i  una de les poques  que no necessita formatge ratllat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada