Enguany, animada per una amiga, m'he decidit a fumar salmó. Per això he comprat un tros gros de llom de salmó fresc. La peixatera me l'ha preparat desfent-lo en dos trossos i m'ha posat a part tota l'espina i costats. He recordat que en una altra ocasió em va recomanar utilitzar tota la polpa que queda aferrada a les espines per fer alguna recepta amb un procediment ben senzill. D'aquesta idea sorgeix la nostra recepta de pasta amb salmó.
Ingredients:
El salmó en trossets (en aquest cas de les espines)
300 g de pasta (en aquest cas fettuccine)
Mitja ceba grossa
Una cullerada d'anet sec
Sal, pebre
Oli d'oliva
Mig tassó de llet (uns 150 ml)
Procediment:
Posam aigua a encalentir. Quan encara no bull hi introduïm les espines amb la polpa de salmó i esperam uns dos minuts que canviïn de color. No s'han de coure.
En treure-les esperam un poc que refredin per poder tocar-les amb les mans.
En haver refredat resulta molt fàcil desferrar la polpa de les espines i la reservam.
Capolam la mitja ceba.
La sofregim amb un poc d'oli i en ser gairebé cuita hi afegim el salmó.
Salpebram la mescla i hi afegim l'anet.
Ho remenam i ja hi abocam la llet que ens ajudarà a lligar el conjunt.
Esperam que es redueixi i apagam el foc.
A part bullim la pasta seguint les recomanacions del paquet.
Quan és cuita la posam dins la salsa i la remenam.
Ja la podem servir.
Segons la nostra opinió és una recepta molt bona. No és feixuga. És suau i molt gustosa i una de les poques que no necessita formatge ratllat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada