Estic segura que n'existeixen de semblants, però aquesta recepta és producte del calaix d'avui a la gelera i de les sobres de salmó torrat.
Per preparar el farciment, a més, he partit d'una altra de les nostres receptes el Flam de peix.
Podria emprar-se una altra classe de peix.
És una recepta fàcil i que, a més, s'adiu a una dieta de poques calories (PC).
Ingredients:
Sis carxofes
80 g de salmó fresc torrat (2'75p)
50 g de salmó fumat (1'75p)
Una ceba
Un all
Una tomàtiga
Un manadet de julivert
Un ou (2,5p)
100 ml de llet semi descremada (1p)
Sal, pebre
Dues cullerades d'oli d'oliva (5p)
Una cullerada (10 g) de pa ratllat (1p)
Una nou de mantega (10 g) (1p)
Total punts: 15 p (2'5p per carxofa)
Procediment:
Preparam les carxofes a punt de farcir ( En treim les fulles exteriors i la part interior).
Les bullim uns minuts només perquè no siguin crues però han de ser fortes i sense perill de rompre's.
Les reservam.
Capolam la ceba, l'all, la tomàtiga i el julivert.
Començam el sofregit: la ceba i l'all i després la tomàtiga amb el julivert. El salpebram. En ser cuit apagam el foc. En retiram dues cullerades a part.
Tenim el salmó torrat, sense espines i capolat. (*)
Capolam també el salmó fumat.
Mesclam el peix amb el sofregit.
Batem l'ou un poc salat i el mesclam amb la meitat de la llet. Afegim la mescla al sofregit.
En comprovam el gust (de sal i pebre) i el corregim si cal.
Encenem el forn a 180º.
Mesclam el sofregit reservat a part amb la resta de la llet i cobrim la base d'una rostidora amb la mescla.
Omplim les carxofes amb el sofregit de peix i les col·locam dins la rostidora.
Repartim el pa ratllat damunt les carxofes. El pressionam un poc amb les mans perquè s'integri amb el farciment.
Per acabar posam un trosset petit de mantega damunt cada carxofa.
Enfornam la rostidora i esperam mitja hora perquè sigui cuit.
(* Si ho elaboram amb el peix cru convé que l'afegim al sofregit quan encara és al foc. Ho deixam coure els darrers minuts tot plegat)
Tt i ser un poc improvisat ha resultat un plat molt bo. No serà la darrera vegada que en feim.
Podria emprar-se una altra classe de peix.
És una recepta fàcil i que, a més, s'adiu a una dieta de poques calories (PC).
Ingredients:
Sis carxofes
80 g de salmó fresc torrat (2'75p)
50 g de salmó fumat (1'75p)
Una ceba
Un all
Una tomàtiga
Un manadet de julivert
Un ou (2,5p)
100 ml de llet semi descremada (1p)
Sal, pebre
Dues cullerades d'oli d'oliva (5p)
Una cullerada (10 g) de pa ratllat (1p)
Una nou de mantega (10 g) (1p)
Total punts: 15 p (2'5p per carxofa)
Procediment:
Preparam les carxofes a punt de farcir ( En treim les fulles exteriors i la part interior).
Les bullim uns minuts només perquè no siguin crues però han de ser fortes i sense perill de rompre's.
Les reservam.
Capolam la ceba, l'all, la tomàtiga i el julivert.
Començam el sofregit: la ceba i l'all i després la tomàtiga amb el julivert. El salpebram. En ser cuit apagam el foc. En retiram dues cullerades a part.
Tenim el salmó torrat, sense espines i capolat. (*)
Capolam també el salmó fumat.
Mesclam el peix amb el sofregit.
Batem l'ou un poc salat i el mesclam amb la meitat de la llet. Afegim la mescla al sofregit.
En comprovam el gust (de sal i pebre) i el corregim si cal.
Encenem el forn a 180º.
Mesclam el sofregit reservat a part amb la resta de la llet i cobrim la base d'una rostidora amb la mescla.
Omplim les carxofes amb el sofregit de peix i les col·locam dins la rostidora.
Repartim el pa ratllat damunt les carxofes. El pressionam un poc amb les mans perquè s'integri amb el farciment.
Per acabar posam un trosset petit de mantega damunt cada carxofa.
Enfornam la rostidora i esperam mitja hora perquè sigui cuit.
(* Si ho elaboram amb el peix cru convé que l'afegim al sofregit quan encara és al foc. Ho deixam coure els darrers minuts tot plegat)
Tt i ser un poc improvisat ha resultat un plat molt bo. No serà la darrera vegada que en feim.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada