Pàgines

ÍNDEX

dissabte, 10 de març del 2018

Cocarrois de verdura


Ja no som gaire lluny de Pasqua i com que haurem de fer o menjar panades, no convé que ara abusem de la pasta. Així que només farem mitja recepta d'aquests cocarrois per a una dinada o una sopada. No n'han de quedar. 

Conec receptes i n'he menjat qualque vegada amb verdures diferents  (col-i-flor i fins i tot patata). No dubt que  també són bons.
Aquesta, però crec que és la recepta més tradicional a ca nostra  i és la que ens agrada més.



Ingredients:

Per a la pasta:
400 g  de farina fluixa
60 ml d'oli d'oliva
150 ml d'aigua
100 g de saïm
Un vermell d'ou

Variació de pasta sense saïm:
400 g de farina
150 ml d'oli d'oliva
75 ml de llet
75 ml d'aigua
Un vermell d'ou





Per al farciment:
Un manat  de bledes
Un manat d'espinacs o mitja bossa d'espinacs tendres 
Un manat de cebes tendres
Panses moscatell sense pinyol
Sal, pebre bo i pebre bord
Oli d'oliva



Procediment:

Per a la pasta:
En un bol mesclam els ingredients, d'un en un, per aquest ordre: oli, aigua, saïm i  vermell d'ou.
Jo past aquesta primera part amb un mesclador que utilitz per a la beixamel. Vull dir que no hi pos les mans fins que la farina ja no s'aferra tant.



Quan és una pasta homogènia, s'hi afegeix finalment la farina a poc a poc. No és una mesura exacta. Ha de resultar fluixa però suficientment consistent per aguantar el farcit.
La deixam reposar mitja hora tapada.




Per al farciment:
Podem tenir la verdura preparada d'abans, fins i tot del vespre anterior, en aquest cas conservada a la gelera.
Tallam els espinacs, les bledes i la ceba tendra, tot ben petit i prèviament net. Ho posam dins un colador.
La recepta clàssica només porta bledes. Aquesta vegada he aprofitat uns espinacs que tenia. 
Hi posam la sal. Un poc abans de fer-los trempam la verdura amb els pebres i l'oli. Ho remenam i ho tastam per comprovar que està bé. 



Encenem el forn a 165º.
Preparam una llauna folrada amb paper de forn.
Preparam la pasta fent-ne bolles del mateix pes. Tot i que les podem anar fent més o menys iguals, a mi em resulta molt més fàcil fer abans totes les bolles del mateix pes, em fa estar més segura de la quantitat de cocarrois que podem fer. N'han sortit deu de 70 g cada una. 



Damunt una base adequada, en el nostre cas de silicona, i amb un aprimador, aplanam  les bolles, del gruix que vulguem.
Posam dues cullerades de verdura al centre i sis panses a cada un.  



Aixecam les voreres de pasta i les tancam.  Damunt la mà li donam forma, li acabam de fer el tancament. Posam el cocarrois damunt la llauna.





En acabar els enfornam i els feim coure entre tres quarts  i una hora més o menys. 
Vaig més segura si hi estan més temps a temperatura més baixa.
De totes maneres el color ens ho dirà.



Com tota aquesta classe de pastes, convé que refredin abans de menjar-ne. Va bé treure'ls de la llauna i fer-los refredar damunt una graella. No és necessari.



A mi particularment m'agraden ben freds.






1 comentari: