No vol ser cap alternativa al tombet. La idea és cuinar més o menys els mateixos ingredients un dia d'aquells que no convé abusar de calories (PC) però així mateix passar gust. Si li deim tombet lleuger o pseudotombet segur que tendrem una decepció; si per contra només feim referència a les verdures d'estiu al forn, per acompanyar un plat més consistent de carn o de peix, resultarà una sorpresa, de règim, agradable.
Ingredients:
(Per a quatre persones, com a acompanyament)
Tres albergínies
Dos carabassons
Un pebre vermell gros
Quatre tomàtigues capolades
Un all
Una fulla de llorer
Quatre culleradetes de postres d'oli d'oliva (4p)
Sal i pebre
Cada ració (1/4 de la recepta) té 1 punt només.
Procediment:
Rentam i tallam a rodanxes primes les albergínies i les posam amb aigua i sal. Mentrestant feim el mateix amb els carabassons i els pebres que només salarem un poc.
Encenem el forn a 175º i amb turbo si en té. Preparam la palangana del forn i una altra rostidora més petita amb un paper adequat que untarem amb un poc d'oli amb un pinzell o un paper de cuina.
Colam les albergínies i les assecam un poc.
Col·locam les hortalisses damunt les palanganes a fi que hi càpiguen totes.
Rentam i tallam a rodanxes primes les albergínies i les posam amb aigua i sal. Mentrestant feim el mateix amb els carabassons i els pebres que només salarem un poc.
Encenem el forn a 175º i amb turbo si en té. Preparam la palangana del forn i una altra rostidora més petita amb un paper adequat que untarem amb un poc d'oli amb un pinzell o un paper de cuina.
Colam les albergínies i les assecam un poc.
Col·locam les hortalisses damunt les palanganes a fi que hi càpiguen totes.
Les enfornam a dues altures més o menys centrades i esperam uns 20 minuts. Han de ser fluixes però no resseques.
Mentrestant capolam les tomàtigues i l'all i les trempam amb l'oli, la sal i la fulla de llorer feta trossets petits.
Quan ja hem tret les verdures, sense apagar el forn, preparam una rostidora.
Hi escampam un poc de tomàtiga, com a base i després hi anam posant les capes d'albergínia, de carabassó i de pebre alternades amb un poc més de tomàtiga, per acabar repartint la que queda per damunt.
Hi afegim un poquet d'aigua i ho enfornam mitja horeta més.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada