Pàgines

ÍNDEX

dissabte, 13 d’agost del 2016

Verdures d'estiu al forn (PC)




No vol ser cap alternativa al tombet. La idea és cuinar més o menys els mateixos ingredients un dia d'aquells que no convé abusar de calories (PC) però així mateix passar gust. Si li deim tombet lleuger o pseudotombet segur que tendrem una decepció; si per contra només feim referència a les verdures d'estiu al forn, per acompanyar un plat més consistent de carn o de peix, resultarà una sorpresa, de règim,  agradable.

Ingredients:
(Per a quatre  persones, com a acompanyament)

Tres albergínies
Dos carabassons
Un pebre vermell gros
Quatre tomàtigues capolades
Un all
Una fulla de llorer
Quatre culleradetes de postres d'oli d'oliva (4p)
Sal i pebre 

Cada ració (1/4 de la recepta) té 1 punt només.

Procediment:

Rentam i tallam a rodanxes primes les albergínies i les posam amb aigua i sal. Mentrestant feim el mateix amb els carabassons i els pebres que només salarem un poc
Encenem el forn a 175º i amb turbo si en té. Preparam la palangana del forn  i una altra rostidora més petita  amb un paper adequat que untarem amb un poc d'oli amb un pinzell o un paper de cuina.
Colam les albergínies i les assecam un poc. 
Col·locam les  hortalisses damunt les palanganes a fi que hi càpiguen totes.



Les enfornam a dues altures més o menys centrades i esperam uns 20 minuts. Han de ser fluixes però no resseques.



Mentrestant capolam les tomàtigues i l'all  i les trempam amb l'oli, la sal i la fulla de llorer feta trossets petits.



Quan ja hem tret les verdures, sense apagar el forn, preparam una rostidora.


Hi escampam un poc de tomàtiga, com a base i després hi anam posant les capes d'albergínia, de carabassó i de pebre alternades amb un poc més de tomàtiga, per acabar repartint la que queda per damunt. 



Hi afegim un poquet d'aigua i ho enfornam mitja horeta més.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada