Pàgines

ÍNDEX

dilluns, 1 d’agost del 2016

Sobre el caviar


* Caviar

La definició de la  paraula caviar, al DIEC, Menjar fet d’ous d’esturió salats, als quals s’ha aplicat un procés controlat de maduració, confirma el fet que la usam erròniament, en la majoria d'ocasions.

El producte que solem utilitzar són ous d'altres peixos, com el salmó i sobretot el lump, que resulten més econòmics i en són un sucedani.

La paraula caviar deriva de la paraula khaya "ou" que designa el caviar i l'esturió a la vegada a la   llengua farsi d'Iran
En rus es fa servir la paraula икра (ikra), "ou de peix".

Imatge d'internet

L'esturió és un peix migratori i solitari que pot arribar a fer 600 cm de llargària,  400 K de pes i 100 anys de vida.

Imatge d'internet

Viu la major part del temps al mar però les femelles ponen els ous, entre  800.000 i 2.400.000, als rius.
Se'n troben  al la mar del Nord, a la mar Blanca, a les costes europees atlàntiques, a la Mediterrània septentrional i a la mar Negra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada