(Sense recepta)
No és una recepta.
M'agraden tant les figues de moro i les trob tan guapes que dedic aquesta entrada a mostrar-les i a parlar-ne. Menjar-me-les, ja ho he fet.
N'he cercat receptes i n'hi ha algunes de confitura, de gelat, que no m'han acabat de convèncer en comparació al plaer de menjar-les al natural.
Hi he d'afegir que des que no me les regalaven o duien pelades - ma mare- no n'havia tornat a menjar.
N'he pogut obtenir a través del mercat i m'he decidit a pelar-les.
Damunt un diari, prèviament rentades i amb unes "esmolles", he acabat la feina sense clavar-me cap pua.https://www.youtube.com/watch?v=NMk8oqvO2aI
Després d'una estona a la gelera, fresques, m'han transportat a un altre temps i no me n'he pogut estar d'abusar-ne.
Les figues de moro són originàries de Mèxic i varen arribar en primer lloc a Andalusia. Encara que és una espècie considerada exòtica, a foravila dels nostres pobles , se'n troben fàcilment.
![]() |
Imatges d'internet |
El nom figa de moro no és general de tot el territori català. (DCVB)
A Mallorca, Menorca, Barcelona, Tarragona i Girona es coneixen amb quest mateix nom, de moro, però també es coneixen amb aquests altres :
figa de punxa, figa d'Índia, figa de pala, figa palera, figa de pic o figa de Maó
Enllaç:
ARTICLES (Octubre amb perfum de figues de moro /La figuera de pala i altres cactus...
LLENGUA (Es/molles)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada