Pàgines

ÍNDEX

diumenge, 31 de juliol del 2016

Bistecs amb salseta verda



Aquesta és una recepta gairebé insignificant que ma mare feia molt i que nosaltres  hem anat fent de cada vegada més esporàdicament per culpa  de la dèria creixent d'evitar calories. És del temps en què durant l'estiu a ca nostra sopàvem diàriament amb els meus oncles que  "fugien" de la benzinera del port. La gent en aquell temps estava   acostumada a posar benzina a qualsevol hora, no tancaven mai, i  qualsevol dia, no hi havia vacances ni festes ni dissabtes ni diumenges. Venir a sopar a ca nostra els permetia evadir-se d'aquella ocupació que no sabien defugir si eren a ca seva. I era en aquestes ocasions que el meu oncle dirigia els sopars; de vegades en duia els ingredients principals ( molls, calamars...) o els complements (gelat de torró, síndria...) o receptes que li feien ganes.  Aquests bistecs eren d'un retall de revista amb què es va presentar un vespre a ca nostra. En record una altra, una ensalada de fruites, de què parlarem en una altra entrada.

Ingredients:

Bistecs de vedella, de la part que anomenam nou, tallats prims ( dos o tres per cap)
Farina
Un bon manadet de Julivert
Suc de llimona (una llimona per a cada quatre bistecs)
Sal, pebre
Oli d'oliva

Procediment:

Rentam  i capolam el julivert.
Sucam les llimones i mesclam suc i julivert. 

Salpebram els bistecs i els enfarinolam.

Els fregim amb oli.




Els col·locam en una palangana i els remullam amb el suc de llimona i julivert.
S'han de menjar tot d'una, per tant si es volen acompanyar de patata fregida convé haver-la feta al mateix temps.



És una recepta molt més gustosa que laboriosa. La carn resulta especialment  fluixa i la barreja de l'enfarinolat amb el suc especialment  bona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada