Aquesta és una recepta gairebé insignificant que ma mare feia molt i que nosaltres hem anat fent de cada vegada més esporàdicament per culpa de la dèria creixent d'evitar calories. És del temps en què durant l'estiu a ca nostra sopàvem diàriament amb els meus oncles que "fugien" de la benzinera del port. La gent en aquell temps estava acostumada a posar benzina a qualsevol hora, no tancaven mai, i qualsevol dia, no hi havia vacances ni festes ni dissabtes ni diumenges. Venir a sopar a ca nostra els permetia evadir-se d'aquella ocupació que no sabien defugir si eren a ca seva. I era en aquestes ocasions que el meu oncle dirigia els sopars; de vegades en duia els ingredients principals ( molls, calamars...) o els complements (gelat de torró, síndria...) o receptes que li feien ganes. Aquests bistecs eren d'un retall de revista amb què es va presentar un vespre a ca nostra. En record una altra, una ensalada de fruites, de què parlarem en una altra entrada.
Ingredients:
Bistecs de vedella, de la part que anomenam nou, tallats prims ( dos o tres per cap)
Farina
Un bon manadet de Julivert
Suc de llimona (una llimona per a cada quatre bistecs)
Sal, pebre
Oli d'oliva
Procediment:
Rentam i capolam el julivert.
S'han de menjar tot d'una, per tant si es volen acompanyar de patata fregida convé haver-la feta al mateix temps.
És una recepta molt més gustosa que laboriosa. La carn resulta especialment fluixa i la barreja de l'enfarinolat amb el suc especialment bona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada