Pàgines

ÍNDEX

dissabte, 7 de maig del 2016

Els caragols

(Recepta: Boquers fregits)

El caragol té una carn amb molt poc greix comparable a la de vedella o pollastre. Aporta poques calories i per altra banda moltes proteïnes i substàncies minerals. És a dir, és un aliment de fàcil digestió i sa. Si el menjàssim torrat podria formar part d'una dieta per amagrir, però  quan el trobam en  una caragolada, just el nom ja engreixa. Sofregit, tallades, allioli, suc i pa, molt de pa i vi, constitueixen un acompanyament explosiu.



Des d'antic els caragols o la seva bava han estat usats com a remeis per a la salut o per a la cosmètica. Aquí hi ha  resumides algunes de les propietats dels caragols, trobades a diferents articles: 

*Té característiques afrodisíaques.

*La seva decocció s'usava com a expectorant i s’aplicava als que patien tuberculosi.

*Un pegat de caragols amb les closques  als palmells rebaixa la febre.
*Una emplasta de cinc caragols trinxats amb llevat lleven el mal de queixal.

*La bava de caracol és beneficiosa per a la pell contra les arrugues i regenera les marques d'acné o cicatrius. 
 

(www.raco.cat/index.php/Ausa/article/download/272783/361005   (http://www.natursan.net/baba-de-caracol-propiedades-beneficios/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada