El caragol té una carn amb molt poc greix comparable a la de vedella o pollastre. Aporta poques calories i per altra banda moltes proteïnes i substàncies minerals. És a dir, és un aliment de fàcil digestió i sa. Si el menjàssim torrat podria formar part d'una dieta per amagrir, però quan el trobam en una caragolada, just el nom ja engreixa. Sofregit, tallades, allioli, suc i pa, molt de pa i vi, constitueixen un acompanyament explosiu.
Des d'antic els caragols o la seva bava han estat usats com a remeis per a la salut o per a la cosmètica. Aquí hi ha resumides algunes de les propietats dels caragols, trobades a diferents articles:
*Té característiques afrodisíaques.
*La seva decocció s'usava com a expectorant i s’aplicava als que patien tuberculosi.
*Un pegat de caragols amb les closques als palmells rebaixa la febre.
*Una emplasta de cinc caragols trinxats amb llevat lleven el mal de queixal.
*La bava de caracol és beneficiosa per a la pell
contra les arrugues i regenera les marques d'acné o cicatrius.
(www.raco.cat/index.php/Ausa/article/download/272783/361005 (http://www.natursan.net/baba-de-caracol-propiedades-beneficios/)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada