Pàgines

ÍNDEX

dissabte, 10 de setembre del 2016

Albergínies amb llet



Com més cerc, coment i deman sobre cuina d'estiu m'adon de la gran quantitat de receptes que envolten les albergínies només a Mallorca, sense comptar amb la resta de la cuina catalana i l'escampada per tota la Mediterrània.
Fa poc he tengut l'ocasió de conèixer una manera artanenca de cuinar un plat d'albergínies que m'ha fet molta talent. Una amiga, na Catalina, l'ha explicada així com  la feia sa mare i com la continua fent ella  i la senzillesa  i els ingredients del plat m'han animat a fer-la. 

Ingredients:



Tres albergínies 
Cinc tomàtigues (mitjanceres)
Dos alls
Un manadet de julivert
Farina
Un tassó de llet
Oli
Sal i pebre


Procediment:

Rentam les albergínies i les xapam  per llarg en cinc o sis llesques primes. Les posam, com sempre, en aigua i sal i un brot de julivert, perquè no tornin negres, durant una estona.





Mentrestant preparam una salsa de tomàtiga així com ens agradi. Jo, en aquest cas, la faig amb la tomàtiga, un all, un poc de moraduix, sal, un poc de
pebre  i oli. S'hi poden posar altres herbes.



Treim les albergínies de l'aigua i les eixugam amb paper de cuina.
Preparam la farina. Darrerament, sempre que he d'enfarinolar qualque  ingredient (peix, carn, verdura...) m'he acostumat a posar la farina dins un paper de cuina  que després tir. M'evita haver de netejar la farina aferrada al plat.



Enfarinolam les tallades d'albergínia i les fregim en una fregidora alta amb abundat oli. No se'n beu més i es fregeixen molt millor.



Les deixam degotar en una paper de cuina i les col·locam dins una greixonera o una cassola similar. 



Hi abocam la tomàtiga per damunt  i les posam al foc. 



Quan han cuit un minutet ja hi afegim la llet amb esment de no fer el plat massa clar. 



Tornam esperar que cogui un minutet  més i hi tiram una picada de julivert amb l'altre all picat. Un xup-xup més i ja està llest.
Pot ser que el plat hagi de resultar més salsós, però les albergínies estaven tan impregnades de la salsa que ens ha semblat perfecte.



Pot servir  com  acompanyament d'alguna carn, peix, ous... si és així n'hi ha a bastament per a quatre persones. 
Nosaltres l'hem fet servir de segon plat i l'hem trobat tan bo que entre dos ens l'hem acabat. 

2 comentaris:

  1. Mumare les feia, pero en lloc de bulli des les fregir una micona, les posava dins una safata les cobria amb la tomàtiga , per la vorera hi afegia le llet y dins el forn ja quasi cuites hi posava L'all i el juevert, les sacsejava perque prenguessin el gust i amb el forn apagat acabaven de fer-se. Sou les primeres que he sentit a dir que les fèieu.

    ResponElimina